tirsdag 5. juli 2011

Sommerutfordringen - på tide å velge!

Jeg har nå fått inn fire forslag til sommerutfordringen. Det blir opp til deg som leser å avgjøre hvilken jeg skal gjennomføre - og ikke minst hvem som skal få æren av å gjennomføre den sammen med meg. Som jeg skrev, så må forslagsstiller selv delta!

Oppdatert 05.07 - 12:40: Avstemningen finner du øverst i høyre hjørne her på bloggen, og den avsluttes ved midnatt fredag. Bloggers egen app for meningsmålinger virker tydeligvis ikke. Alle stemmene har forsvunnet i det store sluket, og jeg finner ingen enkel app å installere som er bedre. Derfor: Avgi din stemme i kommentarfeltet i stedet!

De fire forslagene er:
Nordmarka på langs - fra Hadeland til Rådhusbrygga, med Erik Lundesgaard
Dette forslaget kom som twitter-melding fra Erik Lundesgaard. Han foreslår rett og slett en tur langs hele Nordmarka - helt ned til Oslo sentrum. Jeg var først litt skeptisk, med tanke på at det er ganske langt. Google maps veibeskrivelse viser at det er rundt 3 mil. Det betyr at det må være gjennomførbart, så jeg har valgt å ta det med i avstemninga. Dessuten må jo Erik selv være med på turen, og det antar jeg han hadde tenkt på før han foreslo den, slik at det også taler for gjennomførbarheten. Denne turen er gratis, men forutsetter at vi klarer å bli transportert til passende sted ved Oslogrensa i nord (jeg tolker dette som kun å gjelde innafor Oslos grenser ;-) ), og i tillegg forutsetter den gode sko og nok niste i sekken. Turutstyr er jo også en forutsetning.

Yoga i Frognerparken, med Grethe Strand
På e-post foreslo Grethe yoga i det fri i Frognerparken. Det koster 40 kroner og forutsetter en yogamatte, men ellers er det lavterskel og fritt fram for å være med. Jeg har aldri prøvd yoga før, men en gang må jo være den første. Dette skjer hver torsdag, med klassisk yoga kl 17 og kraft/styrke kl 1830.

Trappene til toppen av Oslo plaza med Martin Nielsen
Martin la inn en kommentar på den opprinnelige saken. Han er ingen tilhenger av fysisk aktivitet, men han foreslo likevel en tur i trappene på Oslo plaza, alle 34 etasjene, for så å nyte noe kalorifattig på toppen. Denne turen krever ingenting av utstyr eller forberedelser, bare noen kroner til drikke på toppen. Dette er den definitivt korteste utfordringen. Å gå 34 etasjer tar neppe mer enn 10 minutter, men vil være en ganske slitsom økt for det - selv om treningsgevinsten nok kan diskuteres. Noen bør ta heisen i forveien og stille med håndklær og tøyskift på toppen!


Body pump på Skullerud sportssenter, med Jens Sjølie
Jens har samme prosjekt som meg - ned i vekt og opp i form. Han kom på facebook-chaten en dag og foreslo at vi skulle gå på en gruppetime han hadde prøvd på treningssenteret sitt, Skullerud sportssenter. Body pump er en styrketime i gruppe i sal, hvor man bruker vekter og sikkert noe aerobic-aktige bevegelser for å trene styrke og kondisjon samtidig. Bortsett fra treningstøy og inngangsbillett forutsetter denne timen lite.

28 kommentarer:

 1. Nordmarka på langs, go go go!

  SvarSlett
 2. 34 etasjer på 10minutter? JEG STILLER MED TIDTAKING!

  SvarSlett
 3. Av en eller annen grunn ser jeg ikke andre stemmer enn min egen - er det noen av dere som ser flere stemmer?

  SvarSlett
 4. Bodypump på Skullerud med Jens! Jeg stiller med lunsj ved Nøklevann etterpå:)
  Siri

  SvarSlett
 5. Gerhard og jeg stemmer for Nordmarka på langs! Dette teller altså som 2 stemmer :D Mulig det kommer flere i løpet av ettermiddagen. Stå på og legg ut bilder fra turen :D

  SvarSlett
 6. Nordmarka på langs!

  SvarSlett
 7. ettersom at jeg foreslo body pump med meg, må jeg jo stemme på det.

  MEN...... synes du uansett burde ta plaza turen. jeg vil gjerne se at du tar 34 etasjer på 10 minutter.....

  3 etasjer i minuttet. joa det er sikkert realistisk de 2-3 første minuttene. men ikke etter 10-12 etasjer

  Jens

  SvarSlett
 8. Nordmarka på lamgs. Akademikere som deg har godt av å komme seg ut i naturen av og til, så trappegang og parkypga holder ikke :) Frode

  SvarSlett
 9. Uten tvil nordmarka!

  SvarSlett
 10. Nikolai Dragnes6. juli 2011 kl. 13:33

  Helt klart Nordmarka på langs. Klarer du den er du sprekere enn de fleste.

  SvarSlett
 11. Plaza på 10 min.. :D
  Synst du bør ta den uansett kva utafllet blir her.
  Mvh:
  Brigt ove

  SvarSlett
 12. Nordmarka :) Så får du en uforglemmelig opplevelse samtidig. Viktig å ikke gå for hardt i starten, selvfølgelig. Rolig start, og bruk god tid. Og husk gode sko! (og nøtter og rosiner som energipåfyll) -k.

  SvarSlett
 13. Helt klart Nordmarka. Blir misunnelig, det er det eneste. Når går du eventuelt?

  eiliv

  SvarSlett
 14. Turen blir en av de tre siste ukene nå i juli, mens jeg har ferie. Tidspunktet vil jo avhenge av hva som blir valgt, og om hvem som kan gå med meg. Men det er ingenting i veien for at mange kan slenge seg med på utfordringen!

  SvarSlett
 15. Går for Nordmarka!

  SvarSlett
 16. Nordmarka på langs er jo fett, da! I hvertfall litt tøft. Og en fin tur. Bruk gjerne et par dager, det er tungt nok på ski en vei på en dag.

  SvarSlett
 17. Hmm... tre mil. det er vel Nordmarka på skrå, men da skulle det ihvertfall holde med en dag.

  SvarSlett
 18. Jeg stemmer for Nordmarka. Da får du en fin tur, naturopplevelse og bilder og minner for livet :-)

  Hilsen Erlend

  SvarSlett
 19. Jeg synes du skal ta alle fire. Du har jo tre uker ferie å gjøre det på.

  Andreas

  SvarSlett
 20. Plaza! Og da er jeg med forutsatt at tidspunkt funker, bare for utsiktens skyld ;)

  SvarSlett
 21. Nordmarka-turen høres ut som en real utfordring samtidig som det helt sikkert blir en koselig tur, så jeg synes du burde velge den. Hvis valget faller på denne turen: Husk å ha på deg gode sko samt ta med nok vann:-)

  SvarSlett
 22. Nordmarka, Det blir en lang og tøff utfordring. Husk kart og fyll vannflaska overalt du har mulighet. Kos deg en lang dag i skogen, den er utrolig fin.

  SvarSlett
 23. Min stemme går til Nielsens forslag om trappene i Plaza, selv om jeg mener du bør gjennomføre alle sammen.

  SvarSlett
 24. Jeg likte både forslaget om Yoga og Bodypump. Liker begge treningsformene godt selv, men treningstimer gir kick. Så Bodypump! :-)

  Monica

  SvarSlett
 25. Litt sent å komme med mitt bud nå kanskje? men hvis du velger nordmarka på langs så blir jeg med dere :) Mulig startsted på hytta ved Randsfjorden og helt klart skyss å få til markagrensa ved jevnaker eller lunner. Hanne

  SvarSlett
 26. Ikke kims av treningsgevinsten til Oslo plaza, - om den bare hadde blitt gejntatt. Da jeg gikk på Blindern og gikk til tolvte etasje hver dag før lønsj, merka jeg at det gikk lettere, at jeg ettersom dagene gikk gradvis kunne vente en etasje til med å ta pause, fra tre pauser på 12 etasjer, til to, til én. De første par gangene skalv bena mine som uvær, og leggene var støle og elendige i mange dager, men etterhvert merka jeg lite til det. Selv det å bo i syvende etasje gjorde susen for benas reise fra pelle pigg til noe litt fastere.

  Men det kan nok hende at Oslo plaza vil være bedre egna som en test, - hvor mye har man lært av de andre trappene i byen.

  SvarSlett