tirsdag 4. oktober 2011

Christer anmelder studentidretten: Domus Athletica

Domus Athletica er Studentidrettens flaggskip - et bygg dedikert til trening i mange og varierte former. Det er egentlig langt på overtid at jeg kommer med denne anmeldelsen, fordi det er Domus Athletica jeg har trent mest ved, og jeg har alt anmeldt både Centrum og Nydalen Athletica.

Bra greier:
+ Veldig mange ulike treningstilbud: Svømming, saler, styrke, friskvern, spinning, grupper
+ Mye plass. Mange garderober med god skapplass, og benker hvor det du legger der ikke triller av.
+ Handicaptoalett i noen av garderobene oppe, og generelt god tilgang på doer.
+ De beste saunaene i Studentidretten
+ Varmt basseng til å slappe av i etter man har svømt (og det ikke er barn der)
+ Barn ingen adgang - annet enn på svømmeopplæring og babysvømming
+ Kantine i bygget
+ Stativer med Universitas tilgjengelig
+ (Stort sett) rent og pent
+ Lyse, fine lokaler
+ Prisen (gjelder hele Studentidretten)
+ Kunnskapsrikt og serviceinnstilt personale

Mindre bra greier:
- Her har de også noen av de mest håpløst planlagte toalettene i landet - med doen plassert nærmest oppi søppelkassene, når søppelkassene åpenbart kunne vært flyttet
- Noe av utstyret er slitent. Apparatene har fått seg en oppgradering i friskvernstudioet, men romaskinene i hovedstyrkesalen, samt puter og lignende til bruk for ankel- og knetrening er veldig nedslitt. Når friskvernstudioet er stengt for gruppetrening, er den eneste gode romaskinen utilgjengelig.
- Savner hodestøtte i saunaen - flisveggen er for varm å lene seg på!
- Av og til veldig mye folk, men til gjengjeld befriende få "bolere".
- Standard-dusjene har ofte for dårlig trykk, og kutter vannet veldig raskt. I tillegg er det ikke mulig å justere temperaturen. Til gjengjeld har de vanlige dusjene løst dusjhode - det er bra!

Konklusjon:
Selv om Domus Athletica begynner å dra på årene, så er det på mange måter det beste treningssenteret til Studentidretten. Det har best plass og størst bredde i tilbudet. Samtidig er det noen ting som kan bli bedre - særlig på utstyrs- og toalettsiden. Her har det skjedd positive fremskritt de siste årene, med bedre tilgang på garderober og bedre renhold, samt utskiftning av utstyret i friskvernstudioet (selv om jeg ikke bruker det lengre). Likevel er det altså noen skritt til å gå. Jevnt over er jeg likevel svært godt fornøyd med Domus Athletica.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar